Srce je mišić koji pumpanjem snabdeva svaki organ potrebnom količinom krvi. Ljudsko telo ne može da preživi bez rada srca. Potrebno je oko 7 minuta da telo umre kada srce prestane da pumpa krv, a bolesti srca su jedan od najčešćih razloga smrti.

Glasno hrkanje možda nije samo iritantno vašem partneru, već je i znak spavačke apneje. Ovo je poremećaj kada osoba prestane da diše na nekoliko trenutaka tokom spavanja. Često se povezuje sa srčanim problemima i povećanim rizikom od prestanka rada srca.


VENOVIN VAM MOŽE POMOĆI – PREPARAT MOŽETE OVDE NARUČITI


Ateroskleroza je jedan od najčešćih krivaca srčane insufijencije. Kada se “masne ploče” stvore unutar arterija srcu postaje teško da pumpa krv kroz sužene krvne sudove.
Ponekada srce izgubi sposobnost da kuca normalnim ritnom i da poboljša cirkulaciju krvi. Postoji mnoštvo zdravstvenih problema i navika koje mogu proizvesti aritmiju. Najčešći od njih su dijabetes, pušenje, genetske abnormalije na srcu, droge, alkohol i ateroskleroza.
Pored ovoga postoje brojni srčani problemi poput infekcija, valvularne bolesti, kardiomiopatija itd, koji mogu biti opasni po život.

srce

Obratite pažnju na ove simptome kako biste otkrili da vaše srce ne radi normalno:
1. Neprijatan osećaj u grudima – Počećemo sa najčešćim simptomom. Osećaj bola, pritiska i neugodnosti u grudima je često znak problema sa srcem. Ovaj osećaj može biti normalan tokom fizičke aktivnosti i rešićete ga se odmorom. Međutim, ako bol počinje naglo i praćen je umorom, mučninom i vrtoglavicom, vreme je da odmah posetite lekara.
2. Gorušica – Jednjak je organ koji povezuje vaša usto i grlo sa stomakom, a nalazi se relativno blizu srca. Zbog toga je moguće da pomešate bolove u stomaku sa neprijatnim bolovima srca.
3. Hrkanje – Glasno hrkanje možda nije samo iritantno vašem partneru, već je i znak spavačke apneje. Ovo je poremećaj kada osoba prestane da diše na nekoliko trenutaka tokom spavanja. Često se povezuje sa srčanim problemima i povećanim rizikom od prestanka rada srca.
4. Mučnina – Postoji mnogo razloga zbog kojih možete da se osećate loše. Ali, nekoliko studija je pokazalo da žene imaju veću verovatnoću da osete mučninu i povraćanje kao predznak srčanog udara.
5. Natečene noge – Srce koje ne radi dobro ne može da efektivno da pumpa krv i tako uklanja višak tečnosti. Kao rezultat, vaši zglobovi i stopala mogu da postanu velika i natečena.
6. Nejednaki otkucaji srca – Verovatno ste primetili da vam srce brže kuca kada ste nervozni. Trebalo bi da znate da preskakanje otkucaja i nejednak srčani ritam mogu ukazivati na atrijalnu fibrilaciju. Ova prilično česta aritmija može značajno povečati šansu od srčanog udara.