Ako tražite lekove za kašalj, pokušajte da na mreži potražite informacije o lečenju akutne respiratorne infekcije. Mnogi ljudi su tražili takve informacije, ali su pronašli samo veb lokacije koje nude jednostavne lekove. Potpuniji lek bi podrazumevao uzimanje u obzir šta uopšte uzrokuje problem.

Najčešći lekovi za kašalj dostupni na tržištu uključuju lekove slične antihistaminima. Možda ste videli drveće i domove prekrivene zimzelenim lišćem bršljana, ali da li ste shvatili da se ekstrakt iz lišća biljke takođe koristi za lečenje kašlja? Saponini koji se nalaze u lišću biljke mogu sluz razređivati, što vam olakšava iskašljavanje i olakšava disanje. Antibiotici se takođe mogu koristiti za lečenje infekcije, mada oni obično izazivaju neželjene efekte.

Ako tražite prirodni antibiotik, dobro mesto za početak je ulje čajevca. Ovo ulje ima antibakterijska i antifungalna svojstva i može se naći u mnogim proizvodima koji ga koriste kao dodatak. Ako uzimate bilo kakvu vrstu antihistaminika, ulje čajevca se može koristiti za suzbijanje dejstva lekova, jer može smanjiti odgovor histamina.

Još jedan uobičajeni lek za kašalj je pijenje tople vode, posebno ako imate problema sa otežanim disanjem. Topla voda je posebno korisna ako bolujete od hroničnog bronhitisa ili astme. Кako se vazduh kreće kroz vaša pluća, sluz i čestice mogu se istisnuti kašljanjem ili propuštanjem kroz dušnik, a kada se pluća napune, možda ćete početi doživljavati refleks kašlja koji se oseća kao da pokušavate da izbacite blokada.

Dodavanje malo tople vode u šolju čaja takođe može pomoći u čišćenju upaljenog grla, posebno ako osećate da vam je oteklo ili ste prehlađeni. Šolja tople vode posebno je korisna ako želite da ublažite upale grla. Ako ste imali teški bronhitis, možete uzeti par kašika vrele vode, prstohvat soli, prstohvat semena kima i izmešati ih i piti ovu smešu dok se ne zagreje.

Neki drugi korisni prirodni antibiotici uključuju beli luk i đumbir. Oni se lako pripremaju i mogu se mešati u salate i sokove, a takođe su korisni u pripremi hrane.

Ako tražite lekove protiv kašlja koji ublažavaju simptome samog kašlja, potražite one sa potpuno prirodnim sastojcima koji ne nanose štetu.

Ako želite da isprobate kućni lek protiv kašlja, ne zaboravite da izbegavate supstance koje bi mogle biti previše iritantne za vaše grlo. To može uključivati duvanski dim, začinjenu hranu i određeno voće. Ako možete izbeći ovu hranu, ovo će vam pružiti dobre šanse za sprečavanje kašlja koji uzrokuje simptome.

Postoje biljni čajevi koji su korisni, posebno kada imate prehladu ili upalu grla. Možete ih sami kuvati ili kupiti domaći lek napravljen od biljaka, da umešate u toplu vodu i zatim popijete.

Ulje lavande i čajevca takođe je popularno. Oboje su odličan izbor za ublažavanje kašlja, ali mogu biti iritantni za ljude koji imaju respiratorne probleme.