Možda ne mislite da imate problema sa arterijama, ali ako niste pokušali da očistite arterije, zaista to radite. Čuli ste za holesterol, ali ne znate kako da očistite arterije. Mi imamo rešenje!

Vaše arterije su tu da prenose krv iz vašeg srca u sve vaše druge organe i delove tela. Arterijski zidovi su vam vrlo jaki. Stvoreni su da spreče da vam krv odlazi iz srca.

Ako su arterijski zidovi oštećeni ili začepljeni, to može blokirati protok krvi u mnoga različita područja vašeg tela. Pa, kako očistiti arterije?

Za početak očistite arterije tako što ćete očistiti sav holesterol u sistemu. Uzimajte vitamine i minerale. Postoji mnogo različitih vrsta holesterola.

Jedan od najboljih načina da se uverite da imate visok nivo holesterola u sistemu je zdrava ishrana. Mnogi ljudi veruju da vas hrana goji. Zapravo nije. Ono što vas goji je količina zasićenih masti koje konzumirate. Tip zasićenih masti koje trebate jesti nalazi se u hrani koja sadrži puno polinezasićenih masti. Primeri za to su orasi, seme i biljna ulja.

Dakle, pojedite malo masti. Ne zaustavljajte se na pola kašike dnevno. Poželećete da jedete oko dve ili tri kašike dnevno. Ako unesete toliko masti, pomažete u čišćenju arterija. Takođe ćete dobiti sve osnovne hranljive sastojke koji su potrebni vašem telu da bi arterije ostale zdrave.

Sada kada ste očistili nivo holesterola u krvi, očistite arterije na ostale organe i delove tela. Izbegavajte alkohol.  Pijte dosta vode koja će pomoći izbacivanju toksina i stvaranju dobrih bakterija.

Drugi način čišćenja arterija je unošenjem više soli u vašu ishranu. Ako trenutno imate visok unos soli, dodajte malo morske soli u obroke. Ove soli se lako rastvaraju u vodi, pa deluju mnogo bolje od kuhinjske soli. U obroke možete da dodate i malo kajenskog bibera koji pomaže u sagorevanju masti.

Obavezno jedite zelenilo, lisnato povrće, povrće i žitarice. Ovo su neki od najboljih izvora vlakana i minerala. Pored toga, dobićete i sve vitamine i minerale koji su vam potrebni da bi vaše telo takođe moglo da očisti vaše arterije.

Takođe, svakodnevno uključite u ishranu neke zdrave obroke. Jedite manje porcije hrane, a ne velike. To će vam pomoći da lakše očistite arterije. Jedite polako i nemojte jesti svaki put isto.

Dakle, očistite svoje arterije danas!