Simptomi srčanog udara su vrlo ozbiljni. Ljudi koji imaju istoriju srčanih problema ili oni koji su patili u prošlosti češće pate od srčanog udara nego drugi ljudi. Ako poznajete nekoga ko je pretrpeo srčani udar, nemojte ga izložavati stresu.

Simptomi su slični onome što osoba doživi nakon velike operacije. Važno je odmah posetiti lekara ako imate bolove u grudima, u rukama ili ramenima. Ako primetite da vam srce kuca češće nego obično, možda postoji osnovni problem. Ne zanemarujte simptome, jer su ozbiljni.

Kada iznenada osećate slabost, vrtoglavicu ili utrnulost, vaši simptomi mogu biti znak srčanog udara. Manje ozbiljni simptomi mogu biti simptomi moždanog udara ili bilo koje druge vrste neurološkog stanja.

Pokušajte da opustite mišiće ruku i nogu. Ako imate poteškoća sa ustajanjem iz kreveta, velike su šanse da ćete s vremenom imati sve više problema. Pazite na sebe i ne dozvolite da vam ovi simptomi srčanog udara odvrate pažnju od brige o sebi.

Verovatno ćete početi da se osećate slabo i mučno ako ste imali neke od simptoma srčanog udara. Pošto je srčani udar vrlo ozbiljan, odmah treba da se obratite lekaru. Vaša porodica i prijatelji takođe bi trebalo da potraže pomoć kod lekara.

srcani udar simptomi

Simptomi srčanog udara mogu biti:

  • vrtoglavica,
  • otežano disanje,
  • mučnina ili osećaj kao da ste upravo imali veliki pad krvnog pritiska.

Ovi simptomi su vrlo ozbiljni. Lekar će vam savetovati kako da lečite ove simptome. Neke od mogućnosti lečenja su jednostavni lekovi ili medicinski postupci.

Simptomi srčanog udara mogu takođe da uključuju osećaj beznađa, depresiju, razdražljivost, gubitak pamćenja i gubitak težine. Ovi simptomi mogu biti uzrokovani hormonskim disbalansom ili nedostatkom lekova. Ako imate sve ove simptome, razgovarajte sa svojim lekarom o mogućim lekovima.

Simptomi srčanog udara mogu takođe uključivati osećaj tvrdoće ili stezanja u grudima. Ako ste zabrinuti za prsa, pitajte svog doktora o simptomima srčanog udara i obavezno razgovarajte s njim o potencijalnim efektima aspirina.

Ako ste zabrinuti zbog simptoma srčanog udara, poduzmite sve mere predostrožnosti. Nikada ne biste smeli voziti ili upravljati teškim mašinama ako imate ove simptome. Mogu vam pogoršati stanje.

Iako se može činiti zastrašujućim, simptomi srčanog udara su ozbiljni. To se mogu dogoditi bilo kome u bilo kom trenutku. Trebali biste ih znati i slediti sve znakove upozorenja.

Ovo je najbolji način za sprečavanje simptoma srčanog udara. Obavezno obavestite svog lekara ako primetite neki od simptoma srčanog udara i uvek trebate odmah da se obratite lekaru.